donderdag 16 juli 2009

جميل



Woensdag zou dochter J. zich van 10 tot 15 uur op de crèche vermaken. Een mooie kans om een lunchtent te bezoeken die net te ver ligt voor een wandeling met dochter. Scallywags -door N. getipped- stond op het programma. Helaas, dit plan viel in het water. Dochter J. hield het wel uit tot net voorbij het Plein en zo belande ik bij Leuk. De woordspeling is snel gemaakt, maar Leuk is ook gewoon nice, nett, beau, Carino, Hoş, 好的, جميل

Net als 't Achterommetje is Leuk een meidentent en de kwaliteit van de cappuccino is vergelijkbaar. De bediening is super. Na alle hamburgers deze keer een salade van blauwe kaas, peer en walnoten. Die is prima . Alleen de keuze voor een zurige dressing in plaats van een zoetige dressing is minder. De verse jus is lekker. Het prijsniveau is ok en op het terrasje zit het heerlijk in de zon. Dochter J. melde zich vlak na vertrek voor haar eigen lunch. Op het terras van Deluca neergestreken om in die behoefte te voorzien. De bijleverde cappuccino van Deluca bleek tot mijn verassing een goede middenmoter: vergelijkbaar met de meidententen, minder dan Zebedeüs of Rootz.

Conclusies. Italianen maken niet altijd betere cappuccino en de betere lunch vind je bij meidententen. Bij 't Achterommetje is het eten beter, maar bij Leuk kun je heerlijk in de zon zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten