maandag 27 juli 2009

Tringa erythropus

Woensdag bij de Zwarte Ruiter geluncht, op het leukste terrasjesplein van Den Haag. Bestellingen moet je binnen plaatsen. Dat is lastig als je alleen bent met een bugaboo en bijbehorende baby. Omdat dochter J. ‘s woensdags op de crèche went, was dit een uitgelezen mogelijkheid om hier te lunchen.

Uit de losse pols werd voor de cappuccinomelkschuim bij de koffie gekwakt, maar wat tot nog toe niet was gelukt in Den Haag lukt hier wel: een perfecte cappuccino. Schuimlaag helemaal goed, dat was bij Zebedeus en Rootz ook het geval, maar hier is de koffie ook lekker sterk en dat maakt de cappuccino een stuk beter.

Het zonnetje scheen en het voorafgaande tennispartijtje had de honger aangewakkerd. De bestelde hamburger werd gebracht en was heerlijk. Enige minpunt waren de gekaremeliseerde uien op het broodje, die wel wat veel toegevoegde suikers als hulptroepen bij het karameliseren hadden gehad. Maar verder helemaal perfect. En dat voor 5,5 euro, dan wil ik de bestellingen wel aan de bar plaatsen. Of het de meest economische keuze voor de uitbater is blijft de vraag. Wachtend op mijn hamburger had ik, op de meest alcoholische lunchlocatie van Den Haag, veel bierdrinkende collega-lunchers gespot. De trek in een lekker biertje was danig toegenomen. Maar de wandeling naar binnen en vooral de vraag waar ondertussen de nog niet geheel verorberde hamburger te laten staken hier een stokje voor. Zodat het wederom een keurige lunch bleef.

Conclusie. De Zwarte Ruiter heeft een top cappuccino en een hele goede hamburger voor een self-service prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten