zaterdag 1 augustus 2009

Maison de la Forêt


Vrijdag was de laatste dag van een maand thuis met dochter J. Tijd voor de laatste lunch. Ik was er al vaak langsgelopen en had het altijd als kansloos afgedaan, maar R. tipte anders. Daarom met het gezin bij Maison de la Forêt gelunched. Wat kun je je vergissen. Ik dan, niet R. De foto hiernaast -op verzoek van M. gemaakt door de blogger zelf- laat zien dat het hier een traditioneel ingericht restaurant is. We zitten in de tuin met uitzicht op het Haagse Bos. De bediening is uitmuntend. Het restaurant wordt vooral aangedaan door de upper class en die blijken een lunchgewoonte met de bezoekers van de Grote Markt te delen: alcohol bij de lunch. Omdat het hier witte wijn betreft en geen Leffe Blond, is de verleiding mee te doen makkelijk te weerstaan.

De brie op mijn broodje is lekker, niet de smakeloze brie die je meestal krijgt voorgeschoteld. K. heeft een wrapper met warme geitenkaas. De wrapper op het menu is naar mijn smaak ietwat te hip voor dit restaurant, maar het is ongelovelijk lekker. Van alle warme geitenkaas broodjes -en dat zijn er heel wat geweest deze maand- steekt deze er met kop en schouders bovenuit. Vooraf is er stokbrood met aïoli, daarmee is Maison de la Forêt uniek. Helaas is het niet echt lekker, volgende keer liever wat minder uniek. Het enige echte minpunt is de cappuccino. Die lijkt er niet op. Ik ruil deze met K. voor haar thee. Zij vindt slappe café au lait wel lekker.

Conclusie. Maison de la Forêt is een geweldige keuze voor de lunch. Vooral wanneer je wel zin hebt in geitenkaas en geen zin in cappuccino.
Morgen wordt de eindstand geblogged.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten